CAPILLAIRE MATTEN: DE INNOVATIE OP GEBIED VAN VERWARMING

Heatnet capillaire buismatten


Natuurlijke airconditioning met capillairbuistechnologie

Natuurlijke en stille klimaatregeling door gebruik te maken van het capillaire effect.
Bijna alle organismen gebruiken vloeistoffen voor warmteopslag en warmteoverdracht tijdens de regulering van hun microklimaat.
De vloeistof wordt verdeeld over een groot gebied door een fijn capillair netwerk dicht bij het oppervlak.
De efficiŽntie en effectiviteit van zo'n biologisch systeem is in een continu selectieprincipe geperfectioneerd.
Het innovatieve capillair buisverwarmings- en capillairbuiskoelsysteem is gebaseerd op deze evolutionaire technologie en biedt daarmee de meest natuurlijke vorm van uitgebreide airconditioning mogelijk.

Het resultaat: de capillair buismatten

De capillair buismatten zijn gemaakt van polypropyleen, dat puur en makkelijk recyclebaar is.
De kleine afstand tussen de dunne capillaire buizen ten opzichte van elkaar en de positie van de capillair buismat dichtbij het te verwarmenn oppervlak leidt tot uniforme oppervlaktetemperaturen met een hoge energie-efficiŽntie.

Dit resulteert in zeer korte reactietijden van de verwarmings- en koeloppervlakken en een zeer comfortabele temperatuurverdeling in de te verwarmen ruimte.
De flexibiliteit van de capillairbuistechnologie zorgt voor een eenvoudige installatie, zelfs in de meest uiteenlopende structuren.

Heatnet capillaire buismatten

Veelzijdige applicaties en grote designvrijheid

De fijne afmetingen van de capillaire buizen met een buitendiameter van slechts 3,35 mm geven de capillairbuismatten een grote flexibiliteit.
Een breed scala aan verschillende soorten capillairbuismatten zorgt voor een grote variŽteit aan toepassingen, zowel voor vloerverwarming, wandverwarming, plafondverwarming, koelingplafond of als oppervlaktes voor het gebruik van geothermische warmte.
De capillairbuistechnologie is geschikt voor zowel nieuwe gebouwen als voor de modernisering van gebouwen, of het nu een residentieel gebouw of een hoogbouwkantoor is.

Hoge specifieke prestaties en flexibele toepassingsgebieden

De capillair buismatten worden geproduceerd in verschillende uitvoeringen. Daarbij verschilt de diameter van de capillaire buis en de onderlinge afstanden tussen de capillaire buizen.
Voor elke toepassing op het plafond, op de muur of op de vloer is een optimale uitvoering beschikbaar.
Op deze manier wordt de specifieke koel- en verwarmingscapaciteit en de beste verwerkbaarheid verkregen.
De kleine diameter van de capillaire buizen zorgt ervoor dat de capillairbuismatten zeer dicht bij het plafondoppervlak kunnen worden geÔnstalleerd.
De warmteoverdracht van het warme of koele water aan het te verwarmen/koelen oppervlak is daarom laag: het oppervlak reageert snel, binnen enkele minuten, op temperatuurveranderingen.
In dit geval is het irrelevant dat de capillaire buizen uit plastic worden geproduceerd, omdat de wanddikte van de capillaire buizen slechts 0,5 mm of 0,8 mm bedraagt en daardoor nauwelijks invloed heeft op de warmteoverdracht.
Het grote aantal capillaire buizen zorgt ook voor een zeer gelijkmatige oppervlaktetemperatuur, die zeer dicht bij de gemiddelde watertemperatuur ligt.
Testcertificaten voor de standaard koelcapaciteit volgens EN14240 en de standaard verwarmingscapaciteit volgens EN 14037 zijn beschikbaar voor de standaard installatie situaties.

De capillaire buismatten kunnen in alle gangbare plafondconstructies worden geÔnstalleerd. De flexibiliteit van de dunne capillaire buizen maakt het mogelijk om gebogen en gebogen plafondlijsten te creŽren.
De verwarmings- en koelingsmatten zijn ook voor wand- en vloerverwarming geschikt.

De buismat is opgebouwd uit een raamwerk van kleine, dicht bij elkaar liggende kunststof buisjes gevuld met water. Daarmee wordt stralingswarmte afgegeven aan de omgeving.

 • Door toepassing van lagere water temperaturen (ca 30įC) wordt een hoge efficiŽntie verkregen.
 • Toepassing in combinatie met een warmtepomp resulteert in een hogere prestatie coŽfficiŽnt (COP) van de warmtepomp.
 • Het systeem is ook zeer geschikt voor koelen: verwarmen en koelen in ťťn systeem!
 • De buismatten bieden een grote besparing op de verwarmingskosten.
 • Door het lage gewicht en geringe dikte van de matten is deze techniek zeer goed toe te passen bij renovatie van woningen en gebouwen.
 • "Made in Germany" staat garant voor een hoge kwaliteit.

Hoogste kwaliteitsnormen voor lang leven

De productie van de capillairbuismatten wordt uitgevoerd op speciale machines. volgens hoge kwaliteitsnormen. Elke stap in het productieproces wordt gecontroleerd en opgenomen. Het gebruikte polypropyleen is van de beste kwaliteit.
De gelaste verbindingen tussen de capillaire buizen en de stengelbuizen zijn ontworpen voor een lange levensduur, hoge betrouwbaarheid en maximale veiligheid.


Toepasbaar als:
 • Plafondverwarming
 • Wandverwarming
 • Vloerverwarming
 • Heatnet capillaire buismatten
  Heatnet capillaire buismatten
  Heatnet capillaire buismatten
  Heatnet capillaire buismatten

  LAAT U INSPIREREN DOOR DE MOGELIJKHEDEN VAN PLAFONDVERWARMING!