Droogbouwsystemen voor plafondverwarming en koeling

4HEAT PLAFOND VERWARMING- EN KOELINGSYSTEEM

HET MEEST IDEALE SYSTEEM I.C.M. EEN WARMTEPOMP

 

4HEAT Plafondverwarming en koeling

4HEAT Plafondverwarming en koeling bestaat uit een serie plafondpanelen voor zowel verwarming als koeling.
4HEAT Plafondverwarming en koeling bestaat uit een groep plafondpanelen, afhankelijk van de verwarming- en koelingbehoeften van de gebruiker.
De plafondpanelen kunnen bij praktisch alle soorten pafondconstructies toegepast worden.
Plafondverwarming en -koeling kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewerkzaamheden worden gebruikt, waardoor op een eenvoudige manier effectieve koel- of verwarmingsoppervlakken worden gecreëerd.

Ze zijn ontworpen voor de installatie van gipsplaten plafonds.
Als basismateriaal voor dit systeem worden gipsvezelplaten gebruikt.
Deze panelen zijn verkrijgbaar in twee types:

  • Plafondpanelen met een glad oppervlak
  • Akoestische plafondpanelen met een geperforeerd oppervlak.

WAAROM PLAFONDVERWARMING EN KOELING

Plafondverwarming biedt, evenals vloerverwarming, een gelijkmatige verspreide verwarming van de hele ruimte.
In tegenstelling tot de toepassing van radiatoren zullen er geen ‘koude zones’ voorkomen.
Ook zal bij plafondverwarming geen last meer zijn van het circuleren van stof, omdat er niet vanuit één plaats wordt verwarmd. Plafondverwarming zorgt voor een gelijkmatiger verwarming, dus geen last emer van circulatie van stof. Voor mensen die last hebben van een allergie, kan het installeren van plafondverwarming de uitkomst zijn !

Een groot voordeel ten opzicht van het gebruik van radiatoren is natuurlijk, dat op die manier ook ruimte wordt gewonnen en men volledig vrij is in het benutten van het totale vloeroppervlak van de te verwarmen ruimte.

Een groot voordeel ten opzichte van andere plafondpanelen, is de mogelijkheid om vanuit het plafond te koelen.
Er zijn diverse systemen, die koeling vanuit de vloerverwarming beloven. Koeling is het meest zinvol vanuit het plafond. BIj koeling vanuit de vleor zal de vloer wel kouder aanvoelen, maar koude lucht stijgt niet: het koelende effect op de ruimte zal minimaal zijn.

Deze panelen zijn ideaal voor toepassing in combinatie met een warmtepomp:
Stralingswarmte en koeling vanuit het plafond

ENERGIEZUINIG

Plafondverwarming werkt bij lagere temperaturen en is daardoor aanzienlijk energiezuiniger.
Deze vorm van verwarming is uitstekend te combineren met een warmtepomp, die prima functioneert bij lage temperaturen.
Plafondverwarming valt dus in de categorie: ecologische en zuinige verwarming.

PLAFONDKOELING

In de zomer kan plafondverwarming ook als plafondkoeling worden toegepast: koude lucht daalt en zal de ruimte gelijkmatig koelen.
Op die manier wordt de ruimte heel functioneel gekoeld, zonder nadelige geolgen van de luchtcirculatie van een airconditioning.

Bij koeling met een vloerverwarming, zal bij te lage temperaturen condensatie kunnen optreden (natte, gladde vloeren): warme lucht stijgt, koede lucht daalt. Het is dan ook logischer om vahnuit het plafond te koelen.

In gebouwen waarin een grote behoefte aan koeling is, zullen plafondverwarming en -koeling een uitstekende oplossing betekenen. Op die manier kan op een energiezuinige manier de temperatuur in een gebouw geregeld worden.

De 4HEAT verwarming/koelpanelen zijn gemonteerd op een speciaal voorbereid rooster.
Ze kunnen eenvoudig worden verbonden met snelkoppelingen, het maximale aantal verbonden panelen mag niet meer zijn dan 4 stuks.
De plafondkoeling is perfect toe te passen in combinatie met een warmtepomp.
Bij toepassing van de 4HEAT plafondverwarming kunnen de panelen gevoed worden aangedreven door diverse warmtebronnen, zoals: warmtepomp, condensatieketel, gasketel, vaste brandstofketel, olieketel of elektrische ketel.
Net als bij vloerverwarming kan de plafondkoelinstallatie worden geregeld door een thermostaat, waarmee de temperatuur van de plafondpanelen kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker.

Infrarood beelden van verwarming en koelen vanuit plafond

VERWARMENKOELING

WEBSHOP

Bekijk deze producten in onze webshop.

 

Koelsystemen

Moderne oppervlaktekoelsystemen zijn meer dan alleen airconditioning. Het is een oplossing die ongekend comfort garandeert.
Het geheim ligt in het gebruik van plafondgemonteerde koelpanelen.

Plafond koelsystemen

Plafondkoeling zorgt voor thermisch comfort, energiebesparing en esthetiek, het is een koelsysteem dat zelfs de meest veeleisende zal voldoen.

Hoe werkt het

Het geheim ligt in het gebruik van plafondgemonteerde koelpanelen. Volgens de natuurwetten gaat de massa van warme lucht omhoog, terwijl die van koele lucht naar beneden gaat. Waarom zou je het niet gebruiken? Het is zo eenvoudig - door de plafonds te koelen, verlagen we de temperatuur van de verwarmde lucht, zodat deze langzaam en gelijkmatig begint te vallen. Warme lucht raakt het gekoelde plafond en valt zwaarder naar beneden. Het is moeilijk om een ??comfortabelere oplossing te vinden.

Waar plafondkoeling gebruiken

Plafondkoeling sluit de aanwezigheid van verschillende soorten verlichting aan het plafond niet uit.
Bij het installeren van koelpanelen is het de moeite waard om van tevoren de plaats te overwegen waar u de verlichting wilt plaatsen en de opstelling van plafondkoelelementen op de juiste manier wilt aanpassen.
Het plafondkoelpaneel is ongeveer 3 cm dik, u kunt er zeker van zijn dat het uw plafond niet te veel zal verlagen.

Onze plafondkoeling is perfect geschikt voor kantoorruimtes en verschillende openbare ruimtes.
Plafondkoeling is een alternatief voor traditionele ruimtekoelsystemen zoals airconditioning en elektrische ventilatoren.

Wat zijn de voordelen?

Zonder twijfel is plafondkoeling een uitstekende keuze. Water dat in de pijpen van de systeempanelen circuleert koelt de warme luchtmassa's, die vervolgens naar beneden gaan. De zachte afdaling van de gekoelde lucht is aangenaam, het heeft niets te maken met de koude en irriterende bovenste luchtwegen van airconditioners. Plafondkoeling garandeert niet alleen comfort in een kamer die op deze manier is voorzien van airconditioning. Het produceert geen geluid, genereert geen vocht, het is absoluut hygiënischer dan klassieke airconditioners.

  • Plafondkoeling koelt de kamerlucht langzaam.
    Normale airconditioners geven een stroom gekoelde lucht op een zeker moment af, terwijl plafondkoeling koude over het gehele oppervlak uitstraalt.

  • Koud water dat in de plafondkoelbuizen stroomt, koelt de lucht subtiel en geeft de indruk van een aangename koelte.

  • Bovendien is plafondkoeling volledig onzichtbaar, omdat de hele installatie verborgen is in de koelpanelen.

  • De installatie produceert geen geluid in tegenstelling tot andere koelapparaten.

  • Over de voordelen van plafondkoeling gesproken, het is de moeite waard om de eerder genoemde dikte van het koelpaneel te onthouden. Het vermindert ook de hoogte van de kamer niet.

  • Plafondkoeling werkt geweldig in kantoren en openbare ruimtes, waar de koeling in de zomer de gebruikers veel comfort biedt en hen aanmoedigt om erin te blijven.

Vloerverwarming

Van alle soorten oppervlakteverwarming is klassieke vloerverwarming nog steeds de meest populaire oplossing.
Verhoogde vloertemperatuur betekent warmte voor koudgevoelige voeten en een lagere koptemperatuur.
Voor een soepele werking van dergelijke verwarming is een lagere temperatuur van het verwarmingsmedium vereist dan voor een radiatorsysteem.
Vloerverwarming is een garantie voor comfort en meer hygiëne, energiebesparing en esthetiek in één. Kies de beste vloerverwarming voor uw interieur.
Als u niet weet wat u moet beslissen, doen we het voor u. We zullen het juiste verwarmingssysteem aanpassen aan het oppervlak en de stroombron.

Droge vloerverwarmingssystemen

Droge vloerverwarmingssystemen bieden volledig nieuwe, vrijwel onbeperkte toepassingsmogelijkheden.
Ze kunnen zonder problemen worden geïnstalleerd waar het plafond niet kan worden overbelast of waar er beperkingen zijn met betrekking tot de hoogte van de vloer.
Droge systemen zijn lichtgewicht en extreem duurzaam. Afhankelijk van de gebruikte oplossing is hun dikte van 18 tot 50 mm.
Dit alles maakt s4HEAT-system tot een ideale oplossing, zowel in moderne, lichte constructie als in oude, gerenoveerde gebouwen, waar de vloeren niet kunnen worden geladen en het vloerniveau niet te hoog kan worden verhoogd.